monkeypox, homophobia, CSA mention, caps 

Dutch news (paraphrased): "an elementary school child was found to have monkeypox (which is spreading amongst gay men); it's a mystery how they got infected, as sexual assault has been ruled out".

MONKEYPOX IS NOT (PRIMARILY) A SEXUALLY TRANSMITTED (OR "GAY") DISEASE FFS

WHO: "transmission occurs through close proximity or direct physical contact […] respiratory droplets (and possibly short-range aerosols), or contact with contaminated materials"

Follow

re: monkeypox, homophobia, CSA mention, caps 

@meganeko Ik was al niet onder de indruk van het niveau van berichtgeving, maar dit gaat me echt de pet te boven. Ik heb een klacht ingestuurd naar de NOS en zou iedereen die dat kan, willen vragen om dat ook te doen: over.nos.nl/uw-vragen-reacties

· · Web · 1 · 1 · 1

re: monkeypox, homophobia, CSA mention, caps 

@Vierkantor de NOS neemt helaas gewoon de desinformatie van het RIVM over (net als bij covid). dus ik verwacht niet dat klagen zin heeft.

rivm.nl/monkeypox-apenpokken

RIVM desinformatie 

@Vierkantor Ondertussen schrijft het RIVM echter ook dit:

"De meeste cases worden gezien in West-Afrika bij ongevaccineerde kinderen."

Merkwaardig (om het zacht uit te drukken).

re: monkeypox, homophobia, CSA mention, caps 

@meganeko Tsja, ik heb vooral verwezen naar de Wereldgezondheidsorganisatie waar ze zich niet zo erg als het RIVM verschuilen achter "je kan op veel manieren besmet worden, maar wij schatten de risico's van alles behalve mannen die seks hebben met mannen in als extreem laag".

Maar ik heb inderdaad niet zoveel hoop dat de NOS binnenkort een andere toon gaat aanslaan.

re: monkeypox, homophobia, CSA mention, caps 

@Vierkantor de NOS lijkt het vooralsnog volledig normaal te vinden dat het RIVM een totaal ander verhaal over covid verkondigt dan de WHO (WHO: "draag een mondkapje"; RIVM: "eet gezond"). dus ik betwijfel dat het bij monkeypox anders zal zijn.

Sign in to participate in the conversation
Vachtnoes

Mastodon is a server for a federated social network: everyone can run a server if they want to, including me. So this is a Mastodon server for me (Vierkantor) and my friends.